Jednoduchý recept

Okoun zapečený se sýrem

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 40103

Ingredience

30 ml Citronová šťáva
15 g Jíška světlá
30 g Máslo čerstvé
800 g Okoun - filety
3 g Pepř černý mletý
400 g Rýže dušená
100 g Strouhanka
200 g Sýr Ementál (Primátor)
8 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
500 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 736 kcal
Kilojoule 3 081kJ
11% Sacharidy 40 g
38% Tuky 29 g
68% Sodík 1 g
109% Bílkoviny 61 g

Okoun zapečený se sýrem postup přípravy receptu:

1

Pekáček vymažeme máslem, porce okouna osolíme, pokapeme citronovou šťávou a vložíme do pekáčku. Zasypeme strouhaným sýrem, opraženou strouhankou, podlijeme vývarem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny.

2

Rybu vyjmeme, vývar zahustíme jíškou, povaříme 5 minut a mimo oheň vmícháme žloutky. Ještě podle chuti dosolíme a dopepříme.

3

Porce okouna upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme omáčkou z pekáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept