Okoun zapečený se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okoun zapečený se sýrem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 40103 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 ml | Citronová šťáva |
15 g | Jíška světlá |
30 g | Máslo čerstvé |
800 g | Okoun - filety |
3 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže dušená |
100 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 239,1mg |
Draslík | 177,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Rýže dušená, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška světlá, Máslo čerstvé, Okoun - filety, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okoun zapečený se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Pekáček vymažeme máslem, porce okouna osolíme, pokapeme citronovou šťávou a vložíme do pekáčku. Zasypeme strouhaným sýrem, opraženou strouhankou, podlijeme vývarem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny. |
2 | Rybu vyjmeme, vývar zahustíme jíškou, povaříme 5 minut a mimo oheň vmícháme žloutky. Ještě podle chuti dosolíme a dopepříme. |
3 | Porce okouna upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme omáčkou z pekáčku. |