Recept

Piškotové velikonoční vejce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 40105

Ingredience

Těsto
200 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
20 g Káva turecká
13 g Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mouka polohrubá
40 g Ořechy vlašské
6 ks Vejce slepičí
Krém
100 g Cukr moučkový
700 g Jahody zahradní
250 g Mascarpone
50 g Ořechy lískové
400 g Smetana 12% (konzumní)
40 g Smetana 33% (šlehačka)
250 g Tvaroh měkký

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 805 kcal
Kilojoule 3 368kJ
23% Sacharidy 83 g
59% Tuky 44 g
4% Sodík 85 mg
43% Bílkoviny 24 g

Piškotové velikonoční vejce postup přípravy receptu:

1

Do sklenky připravíme kávu, zalijeme ji vroucí vodou a necháme vychladnout. Ořechy a lískové oříšky pomeleme a dáme stranou.

2

Do mixéru rozklepneme celé vejce, cukr a vyšleháme hustou hmotu, kterou vsypeme do misky. Přidáme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, zlehka zamícháme, přisypeme mleté ořechy, scezenou a vychladlou kávu, vše zamícháme a vlijeme do dortové formy, kterou vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Plech vložíme do nahřáté trouby a korpus pečeme přibližně 20 minut.

3

Upečený piškot vyndáme z trouby, vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Potom z něj vykrojíme tvar vejce, podélně rozřízneme na dva díly a plníme krémem. Spodní díl potřeme krémem, přiložíme druhý díl, potřeme krémem a ozdobíme jahodami. Krémem ještě potřeme okraje piškotu a celé piškotové vejce posypeme mletými lískovými oříšky. Krémem potřený povrch ozdobíme jahodami, které nám zůstaly.

4

Krém: Jahody umyjeme, nakrájíme podélně na poloviny a necháme odkapat. Půlku jahod v mixéru s cukrem rozmixujeme, v jiné misce smícháme mascarpone s tvarohem a přimícháme k jahodové kaši. Do smetany vysypeme ztužovač, vyšleháme tuhou šlehačku a pomalu vmícháme do jahodového krému.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept