Líni zapečení na kmíně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Líni zapečení na kmíně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 40106 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
30 ml | Citronová šťáva |
20 g | Kmín celý |
800 g | Lín |
50 g | Máslo čerstvé |
20 g | Petržel kudrnka |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 454,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Citronová šťáva, Kmín celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lín, Máslo čerstvé, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Líni zapečení na kmíně postup přípravy receptu:
1 | Líny očistíme, omyjeme, vložíme do pekáčku, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme lžící kmínu. Přidáme máslo a vložíme do trouby. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. |
2 | Líny rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami a přelijeme vlastní vypečenou šťávou z pekáčku. Nakonec bohatě zasypeme posekanou petrželkou a podáváme. |