Jednoduchý recept

Okoun vařený

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 40107
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory vařené
20 ml Citronová šťáva
60 g Máslo čerstvé
5 ml Ocet vinný
800 g Okoun říční
8 g Sůl
1500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 563kJ
6% Sacharidy 21 g
19% Tuky 14 g
52% Sodík 1 g
71% Bílkoviny 40 g

Okoun vařený postup přípravy receptu:

1

Okouna očistíme, omyjeme a vložíme do hrnce. Máme-li okouna malého, použijeme dva. Rybu zalijeme vodou, osolíme, okyselíme a povaříme 10 až 12 minut. Podle velikosti ryby.

2

Okouny vyjmeme, odřízneme ploutve, hlavu, stáhneme kůži, pokapeme citronovou šťávou, polijeme rozpuštěným máslem a podáváme.

3

Jako příloha mohou být vařené nebo smažené brambory. Rybu můžeme také podávat s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept