Recept

Linecký koláč s čerstvým špenátem a rokfórem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 40110

Ingredience

340 g Linecké (křehké) těsto
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
225 ml Smetana 33% (šlehačka)
115 g Sýr Rokfór
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
225 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 723kJ
14% Sacharidy 52 g
26% Tuky 20 g
26% Sodík 519 mg
13% Bílkoviny 7 g

Linecký koláč s čerstvým špenátem a rokfórem postup přípravy receptu:

1

Rozváleným lineckým těstem vyložíme kulatou formu na koláče. Těsto na několika místech propícháme, aby se při pečení nezvedalo. (V případě, že použijeme těsto mražené, necháme je nejprve rozmrazit na mírně pomoučeném vále.) Dáme na 10 minut do trouby předehřáté na 200°C a pečeme, dokud těsto nezezlátne.

2

Špenátové listy vypereme, odstraníme stopky a dáme do hrnce. Zalijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a dusíme 3-4 minuty. Vodu slijeme, špenát necháme vychladnout, abychom mohli důkladně vymačkat všechnu zbylou vodu.

3

Špenátovými listy poklademe koláč, opepříme a posypeme muškátovým oříškem. Navrch rozprostřeme na kostky nakrájený rokfór. Vejce smícháme se šlehačkou a vzniklou směsí koláč pokapeme.

4

Dáme na dalších 30 minut do trouby, povrch koláče musí zezlátnout.

5

Koláč vyndáme z trouby a necháme asi 10 minut zchladnout. Potom nakrájíme a podáváme.

Poznámka

Pokud by se nepodařilo vodu ze špenátových listů důkladně vymačkat, koláč bude příliš vodnatý. Doba přípravy je počítána i s časem potřebným k zchladnutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept