Sladká marináda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladká marináda
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40113 |
Kategorie: | Marinády |
Ingredience
20 g | Cukr třtinový |
20 g | Kari koření |
1 dl | Kečup jemný |
50 g | Med včelí |
1 dl | Omáčka pikantní worcesterová |
3 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 58,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Kari koření, Med včelí, Pomerančová šťáva, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup jemný, Omáčka pikantní worcesterová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladká marináda postup přípravy receptu:
1 | Víno vlijeme do mísy, přidáme med a metličkou dobře rozkvedláme. Přisypeme cukr, kari koření, přidáme worcester, kečup a vymačkanou šťávu z 1 pomeranče. Vše dobře promícháme. |
2 | Marinádu necháme chvíli odležet. |
Poznámka
Studená sladká marináda je vhodná na vepřová pečená žebírka.