Hlávkový salát s podmáslím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s podmáslím
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 40117 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Kopr čerstvý |
100 ml | Mléko - podmáslí |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52,7mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 5,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko - podmáslí, Olej olivový extra panenský, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát s podmáslím postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a omytý hlávkový salát natrháme na kousky a vsypeme do mísy. |
2 | Podmáslí rozšleháme se solí a olejem a nalijeme na salát v míse. Přidáme omytý, nasekaný kopr a vše promícháme. |
3 | Salát ihned podáváme. |