Recept

Rizoto s houbami a černými olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40118
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
225 g Houby čerstvé
30 g Houby sušené
3 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olivová pasta černá
2 polévková lžíce Olivy černé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
255 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
40 g Sýr Parmezán
200 ml Voda pitná
425 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 992kJ
20% Sacharidy 72 g
15% Tuky 12 g
46% Sodík 912 mg
29% Bílkoviny 17 g

Rizoto s houbami a černými olivami postup přípravy receptu:

1

Nejprve namočíme sušené houby. Přelijeme je vařící vodou a necháme přibližně 20 minut bobtnat.

2

Oloupeme a na kostičky nasekáme cibuli, čerstvé houby očistíme a nakrájíme na plátky. Vypeckované černé olivy nakrájíme nahrubo.

3

Ve vyšším rendlíku se silným dnem rozehřejeme olej, dáme cibuli a čerstvé houby. Restujeme 4-5 minut, přisypeme rýži, pečlivě promícháme a restujeme další 1-2 minuty.

4

Přidáme sušené houby i s vodou, ve které se máčely a vsypeme nakrájené olivy. Zalijeme necelou polovinou zeleninového vývaru a za občasného zamíchání vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 10 minut, dokud se voda nevyvaří.

5

Přilijeme polovinu zbylého vývaru, zamícháme a vaříme dalších 5 minut, až do vyvaření veškeré tekutiny. Přidáme zbytek vývaru, olivovou pastu, osolíme a opepříme. Za stálého míchání vaříme dalších 5 minut. Odstavíme z ohně, přikryjeme pokličkou a necháme asi 5 minut odpočinout.

6

Na talíři posypeme tenkými plátky parmazánu.

Poznámka

Doba na přípravu je udaná včetně času potřebného k namočení hub a na odležení rizota.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept