Jednoduchý recept

Pečené kuřátko z lakhnaú

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40120
Kategorie: Maso

Ingredience

6 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr moučkový
1 kávová lžička Garam masala
1 kávová lžička Kmín drcený
1 ks Kuře
2 polévková lžíce Olej rostlinný
6 ks Rajčata
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
Horké koření [39441]
3 kávová lžička Chilli koření mleté
1,5 kávová lžička Hřebíček
3 kávová lžička Kardamom
3 kávová lžička Kmín celý
6 kávová lžička Koriandr celý
0,8 kávová lžička Muškátový oříšek
1,5 kávová lžička Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 685 kcal
Kilojoule 2 865kJ
4% Sacharidy 14 g
60% Tuky 45 g
13% Sodík 268 mg
100% Bílkoviny 56 g

Pečené kuřátko z lakhnaú postup přípravy receptu:

1

Kuře očistíme, naporcujeme a zbavíme kůže. Spolu s drůbky dáme kůži vařit do osolené vody. Cibuli a česnek rozemeleme, smícháme s kořením, cukrem, osolíme a vzniklou pastou potřeme maso ze všech stran. Necháme cca 30 minut odpočinout.

2

Mezitím oloupeme rajčata a pokrájíme je na kousky. V teflonové pánvi rozpálíme olej, vložíme maso i rajčata a zprudka restujeme, podléváme vývarem z kůže. Poté dáme péct do rozehřáté trouby. V průběhu pečení několikrát obrátíme a podlijeme. Do vypečné šťávy nakonec vmícháme rozemletou vařenou kůži s drůbky.

3

Horké koření [39441]:

4

koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept