Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 40121

Ingredience

500 g Brambory
0,5 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
900 g Jehněčí maso mleté
1 kávová lžička Kmín drcený
120 g Kukuřice cukrová
1,2 dl Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 kávová lžička Rozmarýn sušený
50 g Sýr Brynza
1,5 kávová lžička Sůl
0,5 polévková lžíce Sůl mořská
1 l Voda pitná
4 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 963 kcal
Kilojoule 4 028kJ
8% Sacharidy 28 g
99% Tuky 74 g
50% Sodík 996 mg
81% Bílkoviny 46 g

Salašský koláč postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Dáme je do hrnce s 1 litrem vody a 1,5 lžičkou soli. Brambory vaříme přibližně 20 minut doměkka. Pak je slijeme, přidáme k nim lžíci másla, 1,2 dl teplého mléka, Brynzu a brambory vyšleháme na jemnou kaši.

2

Cukrovou nakládanou kukuřici slijeme a necháme odkapat. Omyjeme chilli papričku, rozkrojíme ji, zbavíme semínek a polovinu papričky nasekáme nadrobno. Očištěnou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno.

3

V zapékací míse na rozpáleném oleji zpěníme cibuli s česnekem, pak ji osmažíme dorůžova, přidáme mleté jehněčí maso, drcený kmín, sůl, černý pepř, sušený rozmarýn, chilli papričku, promícháme a pod pokličkou smažíme a dusíme zároveň přibližně 15 minut. Občas maso promícháme. Potom odstavíme z plotny a promícháme s kukuřicí. Na masovou směs dáme bramborovou kaši a zapékací mísu s masem a kaší dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme dozlatova při 190°C 20 minut.

4

Mezitím omyjeme a drobně pokrájíme petrželku kudrnku. Upečené maso s kaší rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept