Kuřecí dušené na rajčatech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí dušené na rajčatech
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40122 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cukr moučkový |
2 kávová lžička | Garam masala |
1 ks | Kuře |
80 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
500 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Horké koření [39441] | |
---|---|
3 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1,5 kávová lžička | Hřebíček |
3 kávová lžička | Kardamom |
3 kávová lžička | Kmín celý |
6 kávová lžička | Koriandr celý |
0,8 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1,5 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 228,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr moučkový, Kuře, Rajčata, Sůl, Zázvor mletý, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí dušené na rajčatech postup přípravy receptu:
1 | Cukr necháme rozpustit v octě. Cibuli i česnek nasekáme a osmahneme na rozpáleném másle společně se zázvorem po cca 2 minuty. Vložíme naporcované kuře, podlijeme a dusíme. |
2 | Když je maso téměř měkké, přidáme oloupaná rozkrájená rajčata, horké koření a oslazený ocet. Poté necháme dopéct do křupava v rozpálené troubě, mezitím obracíme a podléváme. |
3 | Horké koření [39441]: |
4 | koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme například s rýží.