Esterházyho roštěnky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Esterházyho roštěnky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 40123 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
1 dl | Olej rostlinný |
20 g | Paprika mletá sladká |
6 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
50 g | Petržel kudrnka |
8 g | Sůl |
2 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 106,3mg |
Draslík | 874,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,1mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Esterházyho roštěnky postup přípravy receptu:
1 | Plátky z roštěnky naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Vyjmeme z pánve a uchováme v teple. |
2 | Do výpeku dáme cibuli nakrájenou nadrobno a nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Opečeme, posypeme paprikou, podlijeme trochou vody a necháme dusit 10 minut. |
3 | Zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a hladké mouky a krátce povaříme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a dosolíme. |
4 | Plátky masa podáváme přelité hotovou omáčkou a ozdobené snítkou petržele. |