Kuře dušené na mandlích a kokosu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře dušené na mandlích a kokosu
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 40124 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
4 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kari koření |
3 kávová lžička | Kmín drcený |
250 g | Kokos - mletý (Kopra) |
1200 g | Kuře |
3 kávová lžička | Mák mletý |
100 g | Mandle |
400 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Šafrán |
2 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 230,0mg |
Draslík | 714,1mg |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 80,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Citronová šťáva, Kari koření, Kmín drcený, Kuře, Mandle, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Mák mletý, Máslo čerstvé, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře dušené na mandlích a kokosu postup přípravy receptu:
1 | Kuře očistíme a naporcujeme. Kokos rozvaříme. Česnek utřeme se solí, zázvorem a kari kořením. Vzniklou pastou potřeme maso ze všech stran a necháme odpočinout. |
2 | Cibuli nasekáme a na polovině rozpáleného másla osmahneme dozlatova. Vložíme porce kuřete, podlijeme a dusíme. Mandle spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozemeleme, přidáme rozvařený kokos, mletý mák, chilli koření a kmín. Vše orestujeme na zbytku másla. Přidáme k masu spolu se šafránem, ochutíme solí a citronovou šťávou. Udusíme doměkka. |
Poznámka
Podáváme např. s rýží