Recept

Slaný koláč s Hermelínovým krémem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40131
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 polévková lžíce Hrozinky
2 ks Jablka
těsto
1 kávová lžička Citronová šťáva
120 g Máslo čerstvé
140 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
sýrový krém
1,5 polévková lžíce Estragon
1 kávová lžička Pepř bílý
2,4 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 855 kcal
Kilojoule 3 578kJ
12% Sacharidy 45 g
110% Tuky 82 g
9% Sodík 189 mg
40% Bílkoviny 22 g

Slaný koláč s Hermelínovým krémem postup přípravy receptu:

1

Do větší mísy prosejeme 70 g hladké mouky se špetkou soli. 120 g másla nakrájíme na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promícháme. Ve sklenici vyšleháme žloutek s 1 lžičkou citrónové šťávy a s 2 lžícemi minerální vody.

2

Vyšlehaný žloutek pomalu, za stálého míchání, nalijeme do mouky. Těsto vařečkou promícháme. Pak důkladně v míse prohněteme. Vyválíme váleček, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do chladna na 30 minut uležet.

3

Nastříháme si pečící papír velikosti koláčové formy. Těsto položíme na střed pečícího papíru, z kterého vyválíme plát o síle 3 - 5 mm na tvar formy pečícího plechu. Placka by měla být vždy alespoň o 2,5 cm větší, než je forma plechu (průměr 22-23 cm).

4

Pokud se těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválíme na požadovaný tvar. Pečící papír s těstem lehce přeneseme na koláčovou formu. Okraje těsta přitiskneme vidličkou o okraje pečící formy, koláč potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme 10 minut, koláč vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

5

Zralý sýr Hermelín nakrájíme na kousky. Estragon omyjeme a drobně pokrájíme. V míse sýr smícháme s vejcem, žloutky, přidáme 0,5 dl smetany a rozšleháme elektrickou metlou dohladka. Postupně přidáváme 1,8 dl smetany, estragon, bílý pepř, sůl a krém šleháme do zhoustnutí.

6

Sladkokyselá jablka omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme semínek a nakrájíme na silnější plátky. Lžíci hrozinek omyjeme a necháme okapat.

7

Na upečený korpus poklademe plátky jablek a posypeme je hrozinkami. Zakryjeme je sýrovým krémem a koláč dáme znovu do trouby. Pečeme 25-35 minut při 200°C. Sýrový krém by měl ztuhnout.

8

Koláč podáváme teplý i studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept