Dobrůtka s kukuřicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dobrůtka s kukuřicí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 40135 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
3 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
30 g | Cukr třtinový |
20 g | Hořčice |
700 g | Kukuřice |
1 ks | Mrkev kořen |
4 dl | Ocet vinný |
1 dl | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Omáčka pikantní worcesterová |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 129,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 369,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Ocet vinný, Paprika červená, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kukuřice, Mrkev kořen, Olej olivový, Omáčka pikantní worcesterová, Pepř černý mletý, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dobrůtka s kukuřicí postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, celer, papriky, česnek, cibuli, chilli papričky očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostky. |
2 | Do hrnce vlijeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, celer zpěníme, přidáme pepř, sůl, česnek a za občasného míchání chvíli dusíme. Přimícháme papriky, mrkev, papričky a dusíme do změknutí. Zasypeme cukrem, vysypeme kukuřici, přidáme hořčici, ocet, worcester, šťávu z 1 citronu. Všechny suroviny dusíme pod poklici za občasného míchání 20 minut. |
3 | Před dokončením dušení zalijeme vínem. |
4 | Měkké suroviny stáhneme z ohně, naplníme do čistých sklenic a necháme vychladnout. Skladujeme na chladném místě. |