Domácí majonéza s citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí majonéza s citronem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40136 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 dl | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 894,9mg |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 85,9mg |
Vláknina | 158,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí majonéza s citronem postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme, oddělíme bílky, které dáme stranou. |
2 | Žloutky dáme do mixeru a pomalým přiléváním oleje mixujeme do zahoustnutí. |
3 | Na konci mixování dochutíme solí, pepřem a zakapeme šťávou z 1 citronu. |
Poznámka
Majonézu podáváme jako studenou oblohu, například k pečenému masu, anebo sýru.