Recept

Rychlý koláč se slaninou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 40141

Ingredience

těsto
1 kávová lžička Citronová šťáva
140 g Mouka pšeničná hladká
120 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
náplň
200 g Anglická slanina
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
80 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 947 kcal
Kilojoule 3 960kJ
8% Sacharidy 29 g
108% Tuky 81 g
38% Sodík 754 mg
45% Bílkoviny 25 g

Rychlý koláč se slaninou postup přípravy receptu:

1

Do větší mísy prosijeme 70 g hladké mouky se špetkou soli. 120 g másla nakrájíme na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promícháme. Ve sklenici vyšleháme žloutek s 1 lžičkou citrónové šťávy a s 2 lžícemi minerální vody.

2

Vyšlehaný žloutek pomalu, za stálého míchání, nalijeme do mouky. Těsto vařečkou promícháme. Pak důkladně v míse prohněteme. Vyválíme váleček, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladna na 30 minut uležet.

3

Nastříháme si pečící papír velikosti koláčové formy. Těsto položíme na střed pečícího papíru, z kterého vyválíme plát o síle 3 - 5 mm na tvar formy pečícího plechu. Placka by měla být vždy alespoň o 2,5 cm větší, než je forma plechu (průměr 22-23 cm).

4

Pokud se těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválíme na požadovaný tvar. Pečící papír s těstem lehce přeneseme na koláčovou formu.

5

Okraje těsta přitiskneme vidličkou o okraje pečící formy a dáme do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme 10 minut, koláč vyjmeme z trouby a necháme ho vychladnout.

6

V pánvi na rozpáleném másle osmažíme plátky slaniny dokřupava. Do misky dáme 4 vajíčka, sůl, pepř, mletý zázvor, zalijeme je smetanou a směs vyšleháme. Nastrouháme si tvrdý sýr.

7

Plátky slaniny poklademe na upečený koláč, přelijeme je vyšlehanou vaječnou směsí a posypeme sýrem.

8

Koláč dáme znovu do předehřáté trouby. Pečeme 200°C přibližně 20 minut dozlatova.

9

Koláč servírujeme teplý i studený.

Poznámka

Ke koláči podáváme zeleninové saláty z rajčat, okurky, cibule aj.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept