Tagliatelle s cuketou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s cuketou a sýrem
Tagliatelle s cuketou a sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40143 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
800 g | Cuketa |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
1 ks | Pažitka |
400 g | Ricotta |
2 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
400 g | Tagliatelle |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 11,3mg |
Draslík | 641,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Ricotta, Sýr Ementál (Primátor), Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s cuketou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu tagliatelle, poté je scedíme, necháme okapat a odložíme stranou. |
2 | Cukety omyjeme, očistíme, nakrájíme na silnější kolečka a ve vroucí osolené vodě asi 4 minuty blanšírujeme. |
3 | Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Oregano omyjeme, osušíme a nasekáme. |
4 | Na pánvi rozpálíme olej a kolečka cukety na něm z obou stran osmahneme, po dvou minutách k nim přidáme česnek a ještě chvilku restujeme. |
5 | Do mísy k tagliatelle přimícháme orestované cukety s česnekem, nasekané oregano a ricottu. Důkladně promícháme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou a nastrouhaným ementálem. |