Kuřecí křidélka na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí křidélka na grilu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 40144 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kg | Kuřecí křídla |
4 ks | Limetka |
30 g | Med včelí |
1 dl | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 dl | Omáčka pikantní worcesterová |
10 g | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 128,3mg |
Draslík | 371,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuřecí křídla, Limetka, Med včelí, Olej arašídový (podzemnicový), Oregano sušené, Skořice mletá, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka pikantní worcesterová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí křidélka na grilu postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vlijeme olej, med, přimícháme vymačkanou šťávu ze 4 ks limetky, sůl, pepř a vše dobře prošleháme. Česnek oloupeme, prolisujeme, vmícháme do mísy, dodáme ještě nastrouhaný zázvor, skořicí, oregano, worcester, dobře promícháme a do směsi namočíme očištěné a umyté kuřecí křídla. Je dobré křidélka nechat marinovat nejméně dvě hodiny, ale můžeme použit hned. |
2 | Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, naskládáme kuřecí křidélka, pečeme asi 5 minut z každé strany. |
Poznámka
Podáváme teplé s čerstvou nakrájenou zeleninou a na grilu opečeným chlebem.