Penne s květákovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s květákovou omáčkou
Penne s květákovou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40148 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Květák |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 ks | Pažitka |
400 g | Penne rigate |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
50 g | Sýr Čedar - tavený |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 47,0mg |
Draslík | 693,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Květák, Muškátový oříšek, Pažitka, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Penne rigate, Pepř černý mletý, Sýr Čedar - tavený, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s květákovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu penne, poté je scedíme, necháme okapat a odložíme stranou. |
2 | Květák očistíme, omyjeme a rozdělíme na menší růžičky. Stonky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar a květák v něm asi 5 minut povaříme. Poté květák scedíme, vývar zachytíme a odložíme stranou. |
3 | Cibuli oloupeme, očistíme a najemno nasekáme. Na pánvi rozpustíme máslo a cibuli s růžičkami květáku na něm osmahneme. Pak vše podlijeme zeleninovým vývarem a 10 minut povaříme. |
4 | Květák v zeleninovém vývaru pomocí ručního mixéru rozmixujeme na pyré, přimícháme tavený sýr, najemno nastrouhaný čedar a najemno nasekanou pažitku. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. |
5 | Penne servírujeme na připravené talíře a přelijeme květákovou omáčkou. |