Jednoduchý recept

Farfalle s koláčky s pecorinem a bůčkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40150
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 dl Mléko plnotučné
225 g Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
75 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
400 g Těstoviny Farfalle
100 g Vepřový bok
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 874 kcal
Kilojoule 3 657kJ
32% Sacharidy 116 g
44% Tuky 33 g
11% Sodík 219 mg
48% Bílkoviny 27 g

Farfalle s koláčky s pecorinem a bůčkem postup přípravy receptu:

1

Máslem vymažeme pekáč a pečeme v něm vepřový bok, dokud není bůček hotový. Necháme vychladnout a pokrájíme.

2

Nasypeme do misky sůl a mouku se špetkou kypřícího prášku a promícháme. Přidáme máslo a utřeme s moukou. Když je těsto uhnětené, přidáme bůček, třetinu nastrouhaného sýra a smícháme dohromady rajčatový protlak, mléko, worcesterskou omáčku a vše promícháme a vytvoříme těsto.

3

Vyválíme těsto do placky, polijeme mlékem a rozkrájíme na 8 trojúhelníčků, které posypeme zbývajícím sýrem. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut při 200 stupních.

4

Těstoviny farfalle uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou a olejem 10 minut, poté scedíme a přendáme na servírovací táč. Navrch dáme koláčky s bůčkem a pecorinem.

5

Podáváme teplé.

Poznámka

Vhodnou přílohou je omáčka pesto a zelený salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept