Zapečené lasagne se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené lasagne se špenátem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40153 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
10 ks | Cibulka jarní |
12 plátek | Lasagne |
50 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Rajčata |
300 g | Ricotta |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 kg | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
10 g | Sýr Ementál (Primátor) |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 356,4mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 187,0mg |
Vitamín E | 12,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 93,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibulka jarní, Pažitka, Rajčata, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lasagne, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Ricotta, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené lasagne se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Špenát omyjeme, očistíme a v horké osolené vodě blanšírujeme asi 5 minut. Poté špenát vyjmeme, propláchneme ve studené vodě a nahrubo nasekáme. |
2 | Jarní cibulku očistíme a najemno nasekáme. Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme na polovinu. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. |
3 | Na pánvi rozpálíme máslo a špenát s jarní cibulkou na něm osmahneme, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme mlékem a smetanou. |
4 | Do směsi přimícháme česnek a bazalku a vše asi 4 minuty povaříme. Nakonec přimícháme vejce, osolíme, opepříme a promícháme. |
5 | Zapékací mísu vymažeme a střídavě do ní vrstvíme plátky lasagní, špenát, cherry rajčátka a ricottu tak, aby vrchí vrstva byla ze špenátu a ricotty. |
6 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a lasagne pečeme asi 50 minut. Po 30 minutách pečení lasagne vyndáme z trouby, povrch posypeme nastrouhaným ementálem a dáme ještě na 20 minut zapéct. |
7 | Servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |