Recept

Zapečené lasagne se špenátem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 40153
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
3 stroužek Česnek
10 ks Cibulka jarní
12 plátek Lasagne
50 g Máslo čerstvé
300 ml Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
600 g Rajčata
300 g Ricotta
250 ml Smetana 12% (konzumní)
2 kg Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
10 g Sýr Ementál (Primátor)
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 651 kcal
Kilojoule 2 723kJ
13% Sacharidy 48 g
49% Tuky 37 g
29% Sodík 571 mg
67% Bílkoviny 38 g

Zapečené lasagne se špenátem postup přípravy receptu:

1

Špenát omyjeme, očistíme a v horké osolené vodě blanšírujeme asi 5 minut. Poté špenát vyjmeme, propláchneme ve studené vodě a nahrubo nasekáme.

2

Jarní cibulku očistíme a najemno nasekáme. Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme na polovinu. Česnek oloupeme a najemno nasekáme.

3

Na pánvi rozpálíme máslo a špenát s jarní cibulkou na něm osmahneme, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme mlékem a smetanou.

4

Do směsi přimícháme česnek a bazalku a vše asi 4 minuty povaříme. Nakonec přimícháme vejce, osolíme, opepříme a promícháme.

5

Zapékací mísu vymažeme a střídavě do ní vrstvíme plátky lasagní, špenát, cherry rajčátka a ricottu tak, aby vrchí vrstva byla ze špenátu a ricotty.

6

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a lasagne pečeme asi 50 minut. Po 30 minutách pečení lasagne vyndáme z trouby, povrch posypeme nastrouhaným ementálem a dáme ještě na 20 minut zapéct.

7

Servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept