Těstoviny se sicilskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny se sicilskou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40155 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Hrozinky |
25 g | Oříšky piniové |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
450 g | Rajčata |
350 g | Těstoviny penne |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 397,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Oříšky piniové, Rajčata, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak rajčatový, Těstoviny penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny se sicilskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V předehřátém grilu grilujeme rozpůlená rajčata 10 minut, poté necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na plech vložíme piniová semínka, grilujeme 3 minuty, dokud nezískají zlatohnědou barvu. |
2 | Sultánky namočíme na 20 minut do teplé vody, poté je osušíme. Piniová semínka, rajčata a sultánky přidáme do pánve a zahříváme. Vložíme konzervované ančovičky a rajčatový protlak, 3 minuty vaříme. |
3 | Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny (10 minut), poté je scedíme a necháme okapat. |
4 | Těstoviny dáme na servírovací mísu a podáváme se sicilskou omáčkou. |