Recept

Těstovinový nákyp se zeleninou a parmskou šunkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 40157
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
150 g Chřest zelený
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový květ
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata
2 kávová lžička Sůl
150 g Šunka parmská
130 g Sýr Ementál (Primátor)
200 g Těstoviny Penne
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 570kJ
11% Sacharidy 41 g
20% Tuky 15 g
26% Sodík 529 mg
33% Bílkoviny 18 g

Těstovinový nákyp se zeleninou a parmskou šunkou postup přípravy receptu:

1

Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu penne, poté je scedíme, necháme okapat a odložíme stranou.

2

Chřest omyjeme, očistíme, spodní dřevnatou část odřízneme. Řapíkatý celer omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Parmskou šunku nakrájíme na proužky. Cherry rajčátka omyjeme, očistíme a překrojíme na poloviny.

3

Očištěný chřest a celer necháme 3 minuty blanšírovat ve vroucí osolené vodě, poté je scedíme a necháme okapat.

4

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme. Penne smícháme s celerem, šunkou, chřestem a cherry rajčátky, osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ a promícháme. Směsí naplníme zapékací mísu, povrch posypeme nastrouhaným ementálem a vložíme do trouby. Pečeme asi 30 minut.

5

Po upečení ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept