Recept

Kuřecí špíz na grilu v marinádě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 40158
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Kuřecí prsa
Marináda
2 stroužek Česnek
10 g Koření grilovací
2 polévková lžíce Limetková šťáva
1 polévková lžíce Med včelí
1 dl Olej dýňový
1 dl Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 773kJ
1% Sacharidy 4 g
48% Tuky 36 g
7% Sodík 137 mg
38% Bílkoviny 21 g

Kuřecí špíz na grilu v marinádě postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, dáme do misky, vlijeme olej, sójovou omáčku, med a metličkou na šlehání prošleháme. Přisypeme koření, vymačkanou šťávu z 1 ks pomeranče, vymačkanou šťávu ze 2 ks limetky, pepř, vše dobře promícháme.

2

Kuřecí prsa umyjeme, sundáme kůži, nakrájíme na kostky a namočíme je do připravené marinády. Misku přikryjeme a odložíme do ledničky marinovat na 120 minut.

3

Špejle potřeme olejem a na ně napichujeme marinované maso. Gril zahřejeme na střední teplotu a špízy za občasného otáčení pečeme 10 minut.

Poznámka

Špízy servírujeme teplé se zeleninou, vhodnou omáčkou a pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept