Dýňové rizoto s ementálem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýňové rizoto s ementálem
Dýňové rizoto s ementálem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40160 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
6 ks | Cibulka jarní |
250 g | Dýně |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže dlouhozrnná |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 13,5mg |
Draslík | 455,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Dýně, Muškátový oříšek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rýže dlouhozrnná, Sýr Ementál (Primátor), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dýňové rizoto s ementálem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci ohřejeme zeleninový vývar a chvíli ho na mírném ohni povaříme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Dýni očistíme, oloupeme a dužinu nastrouháme. |
2 | V hrnci rozpálíme olej a jarní cibulku na něm osmahneme. Přidáme nastrouhanou dýni a dusíme 5 minut. Okořením muškátovým oříškem a přimícháme rýži. Mícháme, dokud se rýže nenasaje tukem. |
3 | Za stálého míchání přiléváme do hrnce k rýži a dýni horký zeleninový vývar, tekutinu vždy necháme nasáknout do rýže a pak přilijeme zase trochu vývaru. Takto pracujeme, dokud nespotřebujeme všechen vývar. |
4 | Nakonec vše osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným ementálem. |
5 | Servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |