Recept

Dýňové rizoto s ementálem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 40160
Kategorie: Rizota

Ingredience

6 ks Cibulka jarní
250 g Dýně
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rýže dlouhozrnná
1 špetka Sůl
50 g Sýr Ementál (Primátor)
500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 616kJ
18% Sacharidy 66 g
12% Tuky 9 g
32% Sodík 647 mg
21% Bílkoviny 12 g

Dýňové rizoto s ementálem postup přípravy receptu:

1

V hrnci ohřejeme zeleninový vývar a chvíli ho na mírném ohni povaříme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Dýni očistíme, oloupeme a dužinu nastrouháme.

2

V hrnci rozpálíme olej a jarní cibulku na něm osmahneme. Přidáme nastrouhanou dýni a dusíme 5 minut. Okořením muškátovým oříškem a přimícháme rýži. Mícháme, dokud se rýže nenasaje tukem.

3

Za stálého míchání přiléváme do hrnce k rýži a dýni horký zeleninový vývar, tekutinu vždy necháme nasáknout do rýže a pak přilijeme zase trochu vývaru. Takto pracujeme, dokud nespotřebujeme všechen vývar.

4

Nakonec vše osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným ementálem.

5

Servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept