Recept

Kari rizoto se zeleným chřestem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40162

Ingredience

500 g Chřest zelený
1 kávová lžička Kari koření
3 polévková lžíce Mandle
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rýže Arborio
80 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
1,5 l Vývar zeleninový
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,015 kcal
Kilojoule 4 245kJ
37% Sacharidy 133 g
54% Tuky 41 g
91% Sodík 2 g
54% Bílkoviny 31 g

Kari rizoto se zeleným chřestem postup přípravy receptu:

1

Zelený chřest omyjeme, očistíme, spodní dřevnatou část odkrojíme a nakrájíme na špalíčky. Šalotku očistíme a najemno nasekáme.

2

V kastrolu převaříme zeleninový vývar se lžičkou kari koření. Na suché pánvi opražíme nahrubo nasekané mandle.

3

Na pánvi rozpálíme lžíci másla a šalotku s chřestem a polovinou opražených mandlí na něm dusíme. Asi po 3 minutách přidáme rýži a osmahneme ji. Podlijeme bílým vínem a krátce povaříme.

4

Poté přilijeme třetinu zeleninového vývaru s kari a necháme rýži nasáknout, poté přilijeme další třetinu a nakonec třetinu poslední. Po celou dobu mícháme, aby se vývar důkladně vsákl do rýže.

5

Nakonec do rizota přimícháme zbytek másla, nastrouhaný ementál a najemno nasekanou pažitku. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept