Succotash s červenými fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Succotash s červenými fazolemi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40164 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 ks | Brambory |
2 ks | Cibule červená |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
400 g | Fazole červené sterilované |
400 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
2 polévková lžíce | Husí sádlo |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 928,8mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Fazole červené sterilované, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Husí sádlo, Paprika zelená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Succotash s červenými fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Červenou cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Papriku omyjeme, očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky. |
2 | Na velké pánvi rozpálíme husí sádlo a zeleninu na něm podusíme. |
3 | Brambory očistíme, omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme k zelenině a zalijeme 250 ml vody, na mírném ohni vaříme asi 15 minut. |
4 | Fazole scedíme, také přimícháme k zelenině a vaříme dalších 15 minut. Nakonec přimícháme okapaný hrášek, na polovinu překrojená rajčata z konzervy, špetku cukru, osolíme, opepříme a promícháme. |
5 | Ihned poté servírujeme a podáváme jako přílohu. |