Jednoduchý recept

Carbonara těstovinová

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40165
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

40 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán
350 g Těstoviny Rigatoni
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
3 ks Vejce slepičí
100 g Vepřový bok
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 644 kcal
Kilojoule 2 693kJ
12% Sacharidy 44 g
43% Tuky 33 g
25% Sodík 495 mg
35% Bílkoviny 20 g

Carbonara těstovinová postup přípravy receptu:

1

Ve woku rozehřejeme máslo a olej, aby se utvořila pěna. Přidáme nakrájený bůček na plátky a smažíme 5 minut.

2

V misce smícháme mléko a vejce, osolíme, opepříme a vmícháme tymián.

3

V hrnci s mírně osolenou vroucí vodou vaříme těstoviny 10 minut, poté scedíme a necháme okapat. Přidáme je do woku s vejcem a mlékem a smažíme 30 vteřin.

4

Přidáme polovinu nastrouhaného parmezánu a zamícháme.

5

Těstoviny přendáme na talíře, přelijeme omáčkou z pánve a zamícháme. Navrch nasypeme zbylý parmezán a okamžitě podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept