Sardinská celerová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinská celerová polévka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4017 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
0,5 kg | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí kližka |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 366,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 561,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinská celerová polévka postup přípravy receptu:
1 | Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, na kostičky mrkev. |
2 | Maso nakrájíme na malé kousky a vše osmahneme na olivovém oleji. |
3 | Zředíme rajčatový protlak s vodou, podlijeme maso a dusíme.Přidáme nakrájený celer a dusíme. |
4 | Přilijeme 1,5l horké vody, osolíme, přidáme papriku a vaříme 20 minut. |