Recept

Francouzský koláč s dýní a hruškami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40170

Ingredience

400 g Dýně
400 g Hrušky
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
170 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
125 ml Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 695 kcal
Kilojoule 2 906kJ
23% Sacharidy 81 g
49% Tuky 37 g
3% Sodík 61 mg
21% Bílkoviny 12 g

Francouzský koláč s dýní a hruškami postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme hladkou mouku se solí. Na vločky nakrájené vychlazené máslo přidáme k mouce a vše rozmícháme. Postupně přiléváme studenou vodu, dokud se nevytvoří hladké těsto. Těsto vložíme na 30 minut odpočinout do chladničky.

2

Dýni z konzervy necháme v cedníku okapat. Hrušky omyjeme, očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Dýni smícháme s plátky hrušek, posypeme nastrouhaným zázvorem a koriandrem a necháme 30 minut odpočinout.

3

Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta vyválíme kruh a vytvarujeme okraje.

4

Na těsto rozložíme dýni a plátky hrušek. Asi 5 cm od okraje necháme těsto volné, poté ho vytáhneme trochu výše a přitlačím na náplň. Na koláč rozdělíme zbytky másla a okraje potřeme vodou.

5

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech s koláčem vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept