Francouzský koláč s dýní a hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzský koláč s dýní a hruškami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40170 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
400 g | Dýně |
400 g | Hrušky |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
170 g | Máslo čerstvé |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 51,0mg |
Draslík | 466,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dýně, Hrušky, Koriandr čerstvý, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzský koláč s dýní a hruškami postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme hladkou mouku se solí. Na vločky nakrájené vychlazené máslo přidáme k mouce a vše rozmícháme. Postupně přiléváme studenou vodu, dokud se nevytvoří hladké těsto. Těsto vložíme na 30 minut odpočinout do chladničky. |
2 | Dýni z konzervy necháme v cedníku okapat. Hrušky omyjeme, očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Dýni smícháme s plátky hrušek, posypeme nastrouhaným zázvorem a koriandrem a necháme 30 minut odpočinout. |
3 | Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta vyválíme kruh a vytvarujeme okraje. |
4 | Na těsto rozložíme dýni a plátky hrušek. Asi 5 cm od okraje necháme těsto volné, poté ho vytáhneme trochu výše a přitlačím na náplň. Na koláč rozdělíme zbytky másla a okraje potřeme vodou. |
5 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech s koláčem vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut. |