Recept

Mazanec z tvarohového těsta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Mazanec z tvarohového těsta 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 40177

Ingredience

0,5 polévková lžíce Citronová kůra
200 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
70 g Hrozinky
70 g Kandované ovoce
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
500 g Mouka pšeničná hladká
150 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Rum
250 g Tvaroh měkký
2 ks Vejce slepičí
Na potření a posypání
50 g Cukr moučkový
20 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,278 kcal
Kilojoule 5 349kJ
49% Sacharidy 178 g
203% Tuky 152 g
3% Sodík 62 mg
54% Bílkoviny 30 g

Mazanec z tvarohového těsta postup přípravy receptu:

1

Tvaroh rozmícháme, vejce rozšleháme, hrozinky namočíme do rumu.

2

Změklé máslo utřeme s prosátým cukrem, přimícháme strouhanou citronovou kůru a ostatní suroviny. Vypracujeme hladké a pružné těsto.

3

Utvoříme z něj bochánek, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a zhruba 25 minut pečeme v troubě předehřáté na 165°C. Poté zvýšíme teplotu na 180°C a dopečeme.

4

Upečený mazanec ihned potřeme rozpuštěným máslem a zasypeme přes sítko moučkovým cukrem.

5

Vychladlý mazanec zabalíme do fólie a alespoň dva dny necháme uležet.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Mazanec z tvarohového těsta
Tento recept není moc dobrý. Když jsem postupovala přesně podle receptu, těsto bylo suché, musela jsem přidávat několik lžic mléka. Možná je myšlen tvaroh vaničkový, který je řídký, to ale není z receptu zřejmé. V troubě mi mazanec hodně popraskal a když jsem ho po uplynulé době nakrojila, je hodně hutný. Pekla jsem kdysi tvarohový mazanec podle jiného receptu a ten byl dobrý. Palec dolů.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept