Recept

Plněné velikonoční řezy s polevou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 40181
Kategorie: Řezy

Ingredience

150 g Mouka pšeničná hladká
150 g Tuk
6 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná
Na krém
300 g Cukr moučkový
300 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
Na polevu
1 polévková lžíce Cukr moučkový
2 polévková lžíce Voda pitná
Na plechy
1 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 271kJ
11% Sacharidy 38 g
55% Tuky 41 g
3% Sodík 68 mg
11% Bílkoviny 6 g

Plněné velikonoční řezy s polevou postup přípravy receptu:

1

Tuk s vodou v hrnci zahříváme. Když se začne vařit, vmícháme mouku, až utvoříme hladkou hmotu, kterou necháme za občasného promíchání vychladnout.

2

Do vychladlé hmoty zašleháme postupně vejce. Hmotu rozdělíme na dva stejné díly a rozetřeme ji na dva vymazané a moukou vysypané plechy. V předehřáté troubě pečeme, až těsto zezlátne. Upečené placky necháme na plechu vychladnout.

3

V mezičase si připravíme krém. V rendlíku svaříme mléko, v němž jsme rozšlehali škrob s moukou a za občasného zamíchání necháme hmotu vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a po částech vmícháme do mléčné hmoty. Dobře prošleháme.

4

Jednu placku natřeme krémem, překryjeme druhou plackou a potřeme polevou. Necháme zaschnout a krájíme na kostky.

5

Polevu připravíme smícháním prosátého cukru, citronové šťávy a horké vody. Poleva musí být bílá a hladká.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept