Recept

Makové rohlíčky z bramborového těsta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40184
Kategorie: Sladké pečivo

Ingredience

500 g Brambory
2 kávová lžička Citronová kůra
160 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
160 g Máslo čerstvé
500 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na náplň
1 polévková lžíce Cukr krupice
100 g Mák mletý
1 polévková lžíce Med včelí
125 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Rum
1 kávová lžička Skořice mletá
Na obalení
80 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,294 kcal
Kilojoule 5 413kJ
54% Sacharidy 196 g
65% Tuky 49 g
6% Sodík 123 mg
48% Bílkoviny 27 g

Makové rohlíčky z bramborového těsta postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, necháme prochladnout a poté jemně nastrouháme.

2

Nejprve připravíme makovou náplň. Mletý mák uvaříme v mléce dohusta. Stále mícháme. Do uvařeného máku přidáme skořici, med, rum, cukr, promícháme a necháme vychladnout.

3

V míse utřeme máslo s cukrem a vejci do pěny. Přimícháme vanilkový cukr, prosátou mouku s kypřícím práškem, sůl, citronovou kůru, brambory a promícháme. Poté směs přendáme na vál a vypracujeme hladké a pružné těsto.

4

Z těsta vyválíme placku, nakrájíme na menší čtverce, do středu dáme makovou náplň a zavineme do tvaru rohlíčku.

5

Rohlíčky klademe na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme dorůžova. Horké obalujeme v cukru s vanilkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept