Recept

Pečené plněné brambory se žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 40188
Kategorie: Brambory

Ingredience

4 ks Brambory
6 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
80 g Sýr Ementál (Primátor)
1 kávová lžička Tymián čerstvý
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 178 kcal
Kilojoule 743kJ
4% Sacharidy 15 g
13% Tuky 9 g
4% Sodík 75 mg
18% Bílkoviny 10 g

Pečené plněné brambory se žampiony postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Brambory omyjeme, propíchneme vidličkou a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě 45 minut.

2

Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Petrželku omyjeme a nahrubo nasekáme.

3

Z brambor odkrojíme vrchní třetinu a vnitřek trochu vydlabeme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a jarní cibulku s petrželkou a žampiony na něm podusíme, opepříme a osolíme. Dušenou zeleninu a žampiony smícháme s nastrouhaným ementálem a takto připravenou směsí plníme vydlabané brambory.

4

Brambory klademe opět na plech vyloženým pečícím papírem, posypeme tymiánem a vložíme na 10 minut zapéct do trouby. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept