Recept

Vynikající smažená kedlubna

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40190

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
600 g Kedlubna
2 polévková lžíce Limetková šťáva
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 ml Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
250 g Vločky ovesné

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 639 kcal
Kilojoule 2 673kJ
16% Sacharidy 56 g
56% Tuky 42 g
8% Sodík 165 mg
20% Bílkoviny 11 g

Vynikající smažená kedlubna postup přípravy receptu:

1

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kolečka, která asi 3 minuty blanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Kedlubny vyjmeme a necháme okapat. Osolíme, opepříme, zakápneme limetkovou šťávou.

2

V hlubokém talíři rozšleháme vejce, v dalším talíři smícháme ovesné vločky s najemno nasekanou pažitkou a bazalkou. Na třetí talíř dáme hladkou mouku.

3

Plátky kedlubny postupně obalujeme nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec v ovesných vločkách s bylinkami.

4

Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a kedlubny na něm z obou stran dozlatova osmažíme. Ihned poté servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept