Jednoduchý recept

Rýže se zeleninovým pyré

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40192
Kategorie: Rýže

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
50 ml Olej rostlinný
4 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
378,8 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
1000 ml Voda pitná
1000 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 788 kcal
Kilojoule 3 299kJ
24% Sacharidy 86 g
25% Tuky 18 g
50% Sodík 998 mg
19% Bílkoviny 11 g

Rýže se zeleninovým pyré postup přípravy receptu:

1

Očištěné papriky nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a česnek prolisujeme.

2

Propláchnutou rýži vsypeme do hrnce, zalijeme horkou vodou a necháme 15 minut stát. Potom slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

3

Do misky vsypeme nakrájené papriky, nasekanou petrželku, cibuli, česnek a přilijeme trochu vývaru. Mixerem vše rozmixujeme na hladké pyré.

4

V kastrolu rozehřejeme olej a rýži na něm osmahneme. Vmícháme pyré a chvíli povaříme. Nakonec přilijeme zbylý vývar, osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme do změknutí rýže a vstřebání tekutiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept