Recept

Smažený celer po vídeňsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40193

Ingredience

3 ks Celer bulvový
1 polévková lžíce Citronová kůra
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Strouhanka
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 318kJ
9% Sacharidy 31 g
58% Tuky 43 g
26% Sodík 529 mg
19% Bílkoviny 11 g

Smažený celer po vídeňsku postup přípravy receptu:

1

Celer očistíme, omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky, které blanšírujeme ve vroucí osolené vodě asi 5 minut. Poté je vyjmeme, necháme okapat, osolíme a opepříme.

2

Do talíře nasypeme hladkou mouku, v dalším talíři rozšleháme vejce a do třetí nasypeme strouhanku smíchanou s citronovou kůrou.

3

Plátky celeru postupně obalujeme nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.

4

Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a celerové řízečky na něm z obou stran osmažíme dozlatova. Po usmažení ihned podáváme.

Poznámka

Jako příloha se hodí jogurtový dip.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept