Rýže dušená na pepři - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže dušená na pepři
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40194 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 ks | Hřebíček |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže dlouhozrnná |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 43,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Rýže dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže dušená na pepři postup přípravy receptu:
1 | Do kastrolu na rozpálený olej vsypeme propláchnutou rýži, podle chuti opepříme a zprudka orestujeme. Přilijeme tolik osolené vody, aby hladina sahala 3cm nad rýži. Nakonec přidáme oloupanou cibuli, do které jsme zapíchli hřebíčky. |
2 | Rýži dusíme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, aby se odpařila všechna voda. |
3 | Kastrol vyjmeme z trouby a rýži necháme dojít pod pokličkou ještě několik minut. Podle potřeby můžeme přilít trochu vody. |
4 | Podáváme jako přílohu k pokrmům z masa. |
Poznámka
Množství vody upravíme podle potřeby.