Recept

Bramborové krokety s hruškami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 40195
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

6 ks Brambory
2 ks Cibulka jarní
1 špetka Cukr krupice
2 ks Hrušky
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 425 kcal
Kilojoule 1 776kJ
14% Sacharidy 51 g
27% Tuky 20 g
6% Sodík 112 mg
21% Bílkoviny 12 g

Bramborové krokety s hruškami postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a ve vroucí osolené vodě vaříme 25 minut. Pak je scedíme, necháme trochu zchladnout, oloupeme a rozšťoucháme.

2

Jarní cibulku očistíme a najemno nakrájíme. Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a najemno nastrouháme. K bramborové směsi přidáme jarní cibulku a hrušky, osolíme, přidáme špetku cukru a vejce. Těsto důkladně propracujeme.

3

Do bramborového těsta přimícháme mouku a z těsta vytvarujeme menší válečky, obalujeme je v mouce. Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia.

4

Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a bramborové krokety na něm lehce osmažíme. Poté je potřeme zbytkem másla a klademe na pečícím papírem vyložený plech. Pečeme v troubě 30 minut.

5

Ihned poté servírujeme a jako příloha se hodí hruškové pyré.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept