Jednoduchý recept

Rýže s hráškem a smaženými vejci

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40197

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
1 hrnek Hrách vařený
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sójová
0,8 hrnek Rýže dlouhozrnná
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 038kJ
23% Sacharidy 84 g
11% Tuky 8 g
6% Sodík 129 mg
35% Bílkoviny 19 g

Rýže s hráškem a smaženými vejci postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži vsypeme do kastrůlku a zalijeme dvojnásobným množstvím vody. Zvolna dusíme pod pokličkou doměkka.

2

Na pánev s 1 lžící rozehřátého oleje vlijeme rozkvedlaná vejce a za stálého míchání je necháme ztuhnout.

3

Na jiné pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme prolisovaný česnek, očištěnou, nasekanou cibulku a předem uvařený hrášek. Vše za stálého míchání krátce osmahneme. Potom vmícháme rýži a usmažená vejce, ochutíme sójovou omáčkou a mírně osolíme. Promícháme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept