Teplá brusinková omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplá brusinková omáčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40198 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
30 g | Cukr třtinový |
1 ks | Cukr vanilka |
250 g | Kompot brusinkový |
10 g | Křen |
2 ks | Mandarinky |
1 polévková lžíce | Med včelí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 108,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr třtinový, Křen, Mandarinky, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kompot brusinkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplá brusinková omáčka postup přípravy receptu:
1 | Brusinky vlijeme na pánev. Mandarinky oloupeme, nakrájíme na malé kostky a vysypeme je do pánve. |
2 | Ovoce zahřejeme a pomalu přidáváme oloupaný, na tenké kolečka nakrájený česnek, vanilkový cukr, nastrouhaný křen, med, cukr a všechny suroviny povaříme přibližně 10 minut. |
Poznámka
Omáčku servírujeme teplou ke grilovanému masu.