Jednoduchý recept

Domažlické vepřové ragú

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 402
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
800 ml Hovězí vývar základní
100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Okurky nakládané
15 g Paprika mletá sladká
200 ml Smetana 12% (konzumní)
20 g Sůl
120 g Tuk
40 g Vejce slepičí
750 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 559kJ
2% Sacharidy 8 g
40% Tuky 30 g
59% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Domažlické vepřové ragú postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na drobné kousky.

2

Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a na tuku osmahneme do světle růžova. Přisypeme mletou papriku, zpěníme ji, přidáme maso, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a osolíme.

3

Za občasného promíchání dusíme doměkka.

4

Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Dobře rozmícháme a povaříme, potom přidáme smetanu a znovu krátce povaříme.

5

Omáčku procedíme přes hustý cedník na maso, dosolíme a společně podusíme.

6

Sterilované okurky a vařené vejce nakrájíme na malé kostky a smícháme se sterilovaným hráškem.

7

Při podávání tuto směs vkládáme na každou porci.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept