Hovězí maso vařené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso vařené
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4020 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 778,3mg |
---|---|
Cholesterol | 101,3mg |
Draslík | 493,5mg |
Vláknina | 283,3mg |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí plec, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Hovězí maso vařené postup přípravy receptu:
1 | Pod tekoucí vodou maso opláchneme, dáme vařit do osolené vody a přidáme kousek cibule. |
2 | V průběhu vaření maso obrátíme, obzvláště tehdy, pokud připravujeme málo vývaru. |
3 | Správně uvařené maso by nemělo být tuhé a zároveň by se nemělo rozpadat. |
4 | Uvařené maso nakrájíme na tenké plátky přes vlákno, vyskládáme na talíř a polijeme trochou vývaru, aby nebylo suché. |
Poznámka
Podáváme s dušenou nebo syrovou zeleninou. Z hovězího masa můžeme použít péro, špičku, loupanou plec.