Recept

Zeleninový nákyp se žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 40200
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 stroužek Česnek
4 ks Cibulka jarní
1 ks Cuketa
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
8 ks Rajčata
1 špetka Sůl
150 g Sýr Ementál (Primátor)
2 ks Vejce slepičí
250 ml Vývar zeleninový
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 660kJ
9% Sacharidy 32 g
29% Tuky 22 g
21% Sodík 427 mg
42% Bílkoviny 24 g

Zeleninový nákyp se žampiony postup přípravy receptu:

1

Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cuketu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme 15 minut odpočívat, pak je opláchneme a osušíme. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme na polovinu. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.

2

Jarní cibulku a česnek očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme olej a cibulku s česnekem na něm osmahneme, postupně přidáváme cuketu, pórek, cherry rajčátka a žampiony. Podusíme asi 5 minut. Nakonec přilijeme zeleninový vývar a necháme projít varem, poté pánev ze sporáku stáhneme. Necháme trochu vychladnout a přimícháme vejce.

3

Zapékací mísu vymažeme a zeleninovou směs do ní vložíme, posypeme nastrouhaným ementálem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 25 minut a ihned po upečení podáváme. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept