Zeleninový nákyp se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový nákyp se žampiony
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40200 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Cuketa |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
8 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Vývar zeleninový |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 157,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,1mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Cuketa, Olej slunečnicový, Pažitka, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pórek, Sýr Ementál (Primátor), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový nákyp se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cuketu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme 15 minut odpočívat, pak je opláchneme a osušíme. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme na polovinu. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. |
2 | Jarní cibulku a česnek očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme olej a cibulku s česnekem na něm osmahneme, postupně přidáváme cuketu, pórek, cherry rajčátka a žampiony. Podusíme asi 5 minut. Nakonec přilijeme zeleninový vývar a necháme projít varem, poté pánev ze sporáku stáhneme. Necháme trochu vychladnout a přimícháme vejce. |
3 | Zapékací mísu vymažeme a zeleninovou směs do ní vložíme, posypeme nastrouhaným ementálem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 25 minut a ihned po upečení podáváme. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |