Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40201

Ingredience

400 g Ančovičky konzervované
8 ks Brambory
2 ks Cibule červená
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
250 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Strouhanka
100 g Sýr Ementál (Primátor)

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 696 kcal
Kilojoule 2 911kJ
12% Sacharidy 43 g
51% Tuky 38 g
193% Sodík 4 g
80% Bílkoviny 45 g

Bramborové pokušení postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.

2

Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu vymažeme máslem.

3

Ančovičky necháme okapat, marinádu z konzervy zachytíme a odložíme stranou. Ančovičky překrojíme na poloviny.

4

Do zapékací mísy vložíme špalíčky brambor, navrch dáme vrstvu červené cibule, na ni ančovičky a ty nakonec překryjeme zbytkem brambor.

5

Takto připravený nákyp zalijeme marinádou z ančoviček a smetanou, posypeme strouhankou a navrch klademe kousky másla. Vložíme do trouby a pečeme 60 minut. Po 30 minutách pečení formu vyjmeme a nákyp posypeme nastrouhaným ementálem.

6

Po upečení nákyp servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept