Bramborové pokušení - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové pokušení
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40201 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
400 g | Ančovičky konzervované |
8 ks | Brambory |
2 ks | Cibule červená |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
100 g | Strouhanka |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 150,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 170,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 90,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Brambory, Pažitka, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové pokušení postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. |
2 | Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu vymažeme máslem. |
3 | Ančovičky necháme okapat, marinádu z konzervy zachytíme a odložíme stranou. Ančovičky překrojíme na poloviny. |
4 | Do zapékací mísy vložíme špalíčky brambor, navrch dáme vrstvu červené cibule, na ni ančovičky a ty nakonec překryjeme zbytkem brambor. |
5 | Takto připravený nákyp zalijeme marinádou z ančoviček a smetanou, posypeme strouhankou a navrch klademe kousky másla. Vložíme do trouby a pečeme 60 minut. Po 30 minutách pečení formu vyjmeme a nákyp posypeme nastrouhaným ementálem. |
6 | Po upečení nákyp servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |