Polévka s dušeným krabím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 92 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s dušeným krabím masem
Celkový čas: | 92 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 32 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 40203 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
120 g | Hovězí maso mleté |
600 g | Krab |
Kořenící omáčka | |
---|---|
17 g | Červená pasta ze sojových bobů |
17,4 g | Česnek |
76 g | Kari pasta červená |
35 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ml | Olej sezamový |
3 ml | Omáčka sojová světlá |
0,3 g | Pepř černý mletý |
22,3 g | Pórek |
150 g | Ředkev |
1 g | Sezam - semena |
2,8 ml | Sirup zázvorový |
2 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
800 ml | Voda pitná |
40 g | Zlateň věncová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 168,4mg |
Draslík | 769,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 206,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso mleté, Krab, Česnek, Olej sezamový, Ředkev, Sezam - semena, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Červená pasta ze sojových bobů, Kari pasta červená, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý, Pórek, Sirup zázvorový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zlateň věncová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s dušeným krabím masem postup přípravy receptu:
1 | Houby namočíme na jednu hodinu. Kraby očistíme kartáčkem, odřežeme koncové části nohou a maso vyřežeme z krabích schránek. Maso i krabí schránky propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. |
2 | Mleté maso okořeníme polovinou kořenící omáčky, kterou připravíme smícháním surovin na kořenící omáčku. Druhou polovinou omáčky obalíme okapané krabí maso. Vršky klíčků fazole Mungo odřízneme a sýr Tofu rozmačkáme v utěrce. Okapané houby nakrájíme na teké nudličky. Ředkev a pórek oloupeme a nakrájíme je na 3cm dlouhé proužky. |
3 | V hrnci přivedeme k varu vodu, kterou osolíme a v páře z vroucí vody spaříme fazolové klíčky, které potom nakrájíme na kousky dlouhé půl centimetru. |
4 | Do hrnce s vodou přecedíme pastu ze sójových bobů a pastu z červené papriky. Dále přidáme do vody krabí končetiny a nakrájenou ředkev a vaříme 2 minuty při vysoké teplotě. Když voda začne vřít, zmírníme oheň a polévku vaříme dalších 10 minut a po této době krabí končetiny vyndáme. Z kořeněného krabího masa a dalších surovin připravíme nádivku, kterou dochutíme solí, pepřem, sezamovými semínky a sezamovým olejem. Prázdné krabí schránky vysypeme moukou a naplníme je připravenou nádivkou. Povrchy schránek s nádivkou zasypeme moukou a celé je obalíme v rozšlehaném vejci. Takto připravené krabí schránky orestujeme na pánvi a po krátkém orestování je ještě jednou obalíme ve vejci a restujeme je další 1 minutu. |
5 | Osmažené kraby vhodíme do připravené krabí polévky a |
6 | povaříme je 2 minuty na prudkém ohni, po 2 minutách oheň zmírníme, a vaříme dalších 10 minut. Po 10 minutách přidáme kousky pórku česnek, zázvorový džus, sůl, zlateň věncovou a přivedeme k varu. Polévku podáváme horkou v miskách. |